InfoBlog

Alimentatie – alternative mai naturale

natural-foods-for-prostate-health-380x252

Este foarte important sa fim atenti la ceea ce introducem in organism, pt. ca, pana la urma, suntem ceea ce mancam. Daca manacam „gunoaie”, gandim „gunoaie”, iar viata noastra nu va fi armonioasa cum ar trebui sa fie. Dumnezeu ne-a lasat darul creatiei, iar gandurile noastre sunt cele care creeaza. Exista tot felul de teorii in ceea ce priveste ce ar trebui sa manace omul. Fiecare trebuie sa isi aleaga modalitatea care crede ca este potrivita pt. el insusi. Insa trebuie sa se si informeze mult, pt. a se asigura ca a facut alegerea potrivita. Una din ultimele „teorii” aparute, spune ca omul ar trebui sa se hraneasca numai cu fructe si legume in stare proaspata, seminte si samburi de tot felul, tot crude, si uleiuri diverse procesate la rece, prin presare manuala. Se pot consuma si cereale, insa numai daca nu au fost depozitate vreme mai indelungata. La scurt timp dupa depozitarea lor, cerealele dezvolta pe suprafata lor niste mucegaiuri si ciuperci care sunt daunatoare pt. organism. Daca aceata teorie vi se pare prea extrema si va intrebati „noi cu ce mai traim?”, sa stiti ca exista in lume grupuri de oameni care nu se hranesc deloc sau consuma doar lichide. Hrana lor principala este prana, energia divina (cei interesati pot citi cartile lui Jasmuheen; se prezinta acolo cum se poate ajunge la acest tip de hrana). Cu energie divina ne hranim si noi, oamenii de rand, insa de-a lungul timpului, datorita indepartarii de Dumnezeu, am inlocuit acest tip de hrana cu ceva mai „material” – hrana solida. Ganditi-va ca noi suntem energie si ne hranim in primul rand cu energia alimentelor pe care le ingeram. Alimentele procesate termic sunt alimente moarte, care ne ofera …energie moarta. Nu mai vorbesc de consumul de carne. Carnea este, pur si simplu, un cadavru. Toata energia negativa acumulata de animal in timpul vietii (gaditi-va cum traiesc animalele in fermele industriale) si mai ales in momentul mortii se transfera in organismul celui care o consuma. Se stie, de altfel, ca animalele elibereaza o toxina puternica in momentul in care sunt sacrificate. Iar teoria conform careia avem canini pt. a putea consuma carne este un total bullshit. Inclusiv in manualul de anatomie ni se spune ca omul are un stomac de ierbivor, iar sucul gastric secretat de stomac este facut sa  „dizolve” alimentatie ierbivora. Nici in Biblie nu scrie ca ar trebui sa consumam carne…

Ramane la latitudinea fiecaruia cum alege sa traiasca si sa se hraneasca. Ultimul lucru pe care vreau sa il adaug este ca cercetatorii au descoperit ca genomul uman nu este sortit pieirii. Am putea fi nemuritori. Si chiar daca noi nu vom ajunge pana acolo (din cauza ca suntem bombardati din toate partile cu otravuri), putem sa ne prelungim media de viata si calitatea vietii. Alimentatia naturista, fara procesare termica, promite omului sa ajunga la 150-200 ani, fara degenerare.

Un alt semn de intrebare pe care trebuie sa ni-l punem este pe ce dam noi banii. Daca stam putin sa ne gandim, muncim pt. a ne otravi (ma refer cu precadere la oamenii care traiesc la oras). Alimentele pe care dam banii sunt otravitoare pt. organismul uman (toate supermarket-urile sunt pline de „otrava”), medicamentele din farmacii, de asemenea, masinile pe care ni le cumparam ne polueaza aerul, casele in care stam (cele din beton) ne polueaza electromagnetic, electrocasnicele si electronicele pe care dam banii ne polueaza si ele electromagnetic si exemplele pot continua. Intotdeauna avem o alternativa si depinde de noi ce alegem. Mama Pamant nu o sa ne mai suporte prea mult si acest lucru se vede deja. Cine are urechi sa auda…

In cele ce urmeaza voi da cateva exemple despre ce produse „mai sanatoase” putem folosi in locul celor de larg consum, foarte daunatoare pt.organismul uman.

!!!Nu uitati – copiii vostri nu au discernamant si nici nu isi pot alege ce mananca. Aveti mare grija ce le dati; sunteti resposabili pt. cum vor evolua mai tarziu!!!

  • cartofii care au facut tuberculi nu mai sunt buni pt consum; sunt toxici. De asemenea, cartofii cruzi, curatati de coaja, trebuiesc pusi imediat in apa. Cand devin rosiatici sunt toxici.
  • Cumparati otet din vin natural. Pe piata sunt si oteturi obtinute din alcool etilic. Exista oteturi care sunt obtinute din vin natural si au termen de valabilitate nelimitat. O alternativa a folosirii otetului este sucul de lamaie.(cel prospat stors din lamaie, nu cel de tip „helas”)
  • Nu consumati margarina. Este foarte nociva si greu de eliminat din organism. Formula chimica a margarinei este la o diferenta de o molecula de cea a plasticului. Consumati in schimb unt, chiar daca nu este usor tartinabil.
  • Cosumati orez integral, nedecorticat. Este cu adevarat hranitor.
  • Renuntati la consumul de mezeluri. Mezelurile din ziua de astazi sunt un amestec de prafuri in membrana comestibila, contin nitriti care sunt inalti cancerigeni. Salamul se elimina total din corp abia in 10 ani.
  • Nici branza topita nu este sanatoasa. Ceva mai ok sunt branza Almette, cea simpla cu smantana, si am vazut si crema de branza Philadelhpia care este  facuta chiar cu lapte integral, nu pasteurizat. Pe celelalte etichete de branzeturi asemanatoare nu m-am uitat inca. Puteti s-a faceti voi. Nu trebuie sa contina E-uri sau lapte praf.
  • Si ouale din comert sunt nocive. Am inteles ca au fost niste discutii chiar de curand la TV. Din cauza felului in care sunt crescute gainile, cu hormoni, ouale din comert ne ataca direct ficatul. Incercati sa le procurati de la tarani, si inainte de folosire spargeti-le intr-o farfurioara separata, uitati-va la consistenta si miros. Ouale care se imprastie nu sunt proaspete si nu se recomanda consumarea lor.
  • Este bine sa procesati carnea pt. mai mult timp, in loc sa o consumati „in sange”. Se distrug astfel o serie mare de bacterii si virusi. Carnea cruda sau neprocesata indeajuns poate determina aparitia unui vierme in creier. Un caz real a fost prezentat la Oprah. O mare parte din bacterii mai pot fi distruse si prin congelarea carnii inainte de consum. Este indeajuns sa o congelati timp de o zi si apoi sa o folositi. Bineanteles, nu se recomanda pastrarea indelungata a carnii in congelator.
  • Incercati sa consumati ciocolata neagra in schimbul ciocolatei cu lapte, creme sau alte continuturi. Ciocolata neagra are un continut ridicat de cacao si este singura ciocolata mai naturala.
  • Mare atentie la consumul de guma de mestecat. Contine aspartam (scrie pe eticheta) plus multe alte E-uri. Aspartamul duce in timp la aparitia bolii Alzheimer si la grave tulburari de memorie. Gumele de mestecat pe care scrie ca nu contin zahar, contin de asemenea aspartam. Preferati-le pe cele cu zahar (pana acum nu am gasit decat Hubba Bubba cu continut de zahar). Inclusiv gumele de mestecat pt. copii contin aspartam!!!
  • O sa adaug tigarile tot la capitolul alimentatie. Stiti deja cu totii efectele tigarilor. Pe langa tutun, mai contin o serie de substante inhibatoare si nocive. Pt. cei care nu vor sa renunte la tigari, incercati sa folositi tutun natural si sa va faceti propriile tigari. Gasiti ustensilele necesare la Tabacco Shop. Iar pt. cei care incearca sa se lase, sa incerce metodele naturiste🙂.
  • Daca vreti sa consumati iaurt mai natural, cititi pe eticheta produsului. Majoritatea contin lapte praf, putine sunt cele facute numai din lapte.
  • Produsele lactate bio nu sunt neaparat mai sanatoase, deoarece sunt facute din lapte pasteurizat. Tot ce este pasteurizat isi pierde proprietatile. La noi in tara exista un producator care face produse din lapte crud printr-un anumit proces. Am inteles ca produsele sunt deja pe piata in Cluj, Brasov si probabil ca or sa le introduca si in Bucuresti cat de curand. Produsele au proprietati curative si au preturi ca si produsele lactate normale, spuneau ei.
  • Lactatele duc mai degraba la carente de calciu si in timp la osteoporoza, deoarece calciul din lactate (probabil cel pasteurizat) nu este asimilabil, iar ca sa se elimine din corp se foloseste o cantitate egala cu cea ingerata, cantitate de calciu care este luata din rezervele de calciu ale organismului, iar daca nu exista rezerve atunci cantitatea necesara este luata din oase. Multe informatii despre alimentatia sanatoasa gasiti in cartea „Si noi ce mai mancam?” de Gh. Mencinicopschi.
  • In locul fainii rafinate din comert, folositi faina integrala. Exista faina integrala din grau, din malai, secara, mei, orez etc. (faina neagra este fals promovata ca fiind sanatoasa)
  • In loc de zaharul rafinat, folositi zahar brut (atentie, nu brun!), zahar din palmier, fructoza sau sirop din trestie de zahar.
  • In loc de sarea iodata, folositi sarea marina (uiati-va sa nu contina antiaglomeranti)
  • In loc de paste fainoase facute din faina alba, cumparati paste facute din faina grau dur. (pastele din faina alba se lipesc de intestine)
  • Folositi orez integral; orezul basmatic este bun in curele de slabire.
  • Cumparati produse congelate in detrimentul celor la conserve; sau si mai bine, proaspete…Nu pastrati produsele in congelator mult timp.
  • Cumparati si consumati seminte, alune, nuci crude, nu prajite.
  • Uitati-va pe conserve si borcane la continutul lor. Preferati-le pe cele care sunt in suc propriu sau in conservant obtinut din apa si sare sau din apa si zahar. Sa nu contina acid citric. Acidul citric nu este foarte periculos…consumat in cantitati mici. Insa in ziua de azi este folosit ca si conservant intr-o gama larga de produse alimentare, cosmetice…
  • Maslinele se gasesc si conservate in ulei de masline sau saramura.
  • Painea din comert este si ea nociva, in special painea alba. Au inceput sa aduca la plafare paine facuta din faina integrala, la care nu s-a folosit drojdie. Va puteti prepara acasa propria paine sanatoasa – se amesteca faina integrala (de grau, mei, secara, orez etc. sau in amestec) cu apa si sare. Adaugati ingredientele in functie de ce cantitate doriti sa faceti. Se lasa sa stea, acoperit, timp de 1 ora. Apoi se fac turtite mici, aplatizate, si se coc intr-o tigaie teflonata, fara adaos de ulei, si pe o parte si pe cealalta. Turtitele sunt foarte hranitoare si pot, chiar, consta intr-o masa (adica le mananci simple).

O alta reteta de paine pe care am gasit-o in cartea „Hrana harica” si care spune ca vindeca organismul de boli si hraneste direct nucleul celulei, este    urmatoarea: se amesteca faina integrala cu apa, se lasa la dospit timp de 7 ore, iar apoi se usuca la soare sau la vant. Probabil ca despre acest tip de paine se vorbeste in Biblie si rugaciuni. Painea trebuie introdusa in alimentatia zilnica si trebuie urmata o dieta alimentara cat mai pura (fara prajeli, rantasuri etc.). Se pot consuma supe, mancaruri usoare; este preferabil sa se manance numai paine, zarvaturi si fructe crude. De altfel, hrana neprocesata termic este singura cu adevarat sanatoasa.

  • Semintele, nucile sunt foarte hranitoare si sanatoase daca sunt consumate in stare cruda. Le puteti adauga si in salate sau diverse mancaruri.

  • Si uleiurile sunt sanatoase si hranitoare, insa nu cele rafinate. Folositi uleiuri (de masline, in, rapita, germeni de grau, floarea-soarelui, nuca, dovleac, samburi de struguri, cocos etc.) presate la rece, din prima presa. Le puteti consuma in salate, simple sau in amestec. Atentie – aceste uleiuri nu se folosesc la prajit; ele devin mult mai nocive decat uleiurile rafinate in momentul in care sunt procesate termic. Pt. prajit a aparut uleiul de palmier despre care se spune ca nu isi pierde din proprietati in momentul procesarii termice.


6 responses to “Alimentatie – alternative mai naturale

  1. andreea spune:

    felicitarile mele! e super tare ideea si …ceea ce faci. imi place tot ce citesc aici, sper sa jung sa si pun in aplicare🙂.
    am insa o observatie si o sugestie de facut….:).observatia e ca ai facut o mica greseala – in caz ca vrei sa modifici – la informatia despre zahar,ai scris: „folositi zahar brut(atentie! nu brut)”. iar sugestia e ca ar trebui sa intitulezi rubrica „paranormal” – „spiritual” – asta vis-a-vis de ce ai scris acolo….nu stiu…e doar o parere. anyway….chiar e super tot. bafta si ….la cat mai multe informatii – astept! te pup mult mult mult

  2. john spune:

    All your hard work is greatly appreciated. Lots of very good information here. Your advice about never eating margarine is excellent. When margarine is processed they add an extra molecule of oxygen to stabilize it and prevent separation of it’s ingredients. This causes it to block arteries and give heart attacks. Eat butter, just not too much🙂 .

    One of the healthiest diets in the world is the Mediterranean diet. Basically it’s whole grains, olive oil (in moderation), lots of vegetables, some nuts (pine nuts, almonds, etc.) and fish.

    A word of caution to those using Teflon. Don’t use Teflon coated pans at temperatures above 350C as toxic gasses are released above that temperature. That temperature can be reached in an empty pan if left on the burner for several minutes. A good alternative is a well seasoned cast iron skillet. They can be a little hard to maintain though. I use Teflon for fish sometimes but I am careful not to use it on anything above medium heat and never leave an empty pan on the burner for more than a minute.

  3. Ai suprins aici ideea de baza foarte bine, in special consumul de cadavre animale, si ma bucur ca ai mentionat autotrofii, care se hranesc cu energie subtila/cosmica/divina/prana etc, insa ai si multe greseli preluate „din popor” sau „din auzilte”.
    -In ceea ce priveste congelarea, nu sugera asa ceva pt ca nu e ok. In procesul de congelare/decongelare APAR bacterii, nu dispar, ci dezvolta rezistenta la tratamentele termice si devin mai nocive. O bucata de carne congelata/decongelata 7 zile la rand este mai infetstata cu bacterii dacat o bucata similara tinuta la congelat si decongelata dupa cele 7 zile.
    -Cartofii SUNT tuberculi (Solanum tuberosum – denumirea lor latina).
    -Produlele BIO, ori de care ar fi ele, lactate, carne, fructe/legume, cosmetice sau imbracaminte din tesaturi bio, SUNT neaparat mai sanatoase decat alternativele lor din comert. Si asta nu pt ca nu sunt pasteurizate, ci pt ca filozofia de cultura bio nu presupune doar lipsa pesticidelor/hormonilor sau a pasteurizarii, ci e intregul proces de cultura in relatie cu natura, cu solul, cu apa, cu aerul, gandit pe termen lung, nu pe ciclul vegetativ/durata de viata a gainii sau porcului. Iar aceasta atitudine de respect fata de Terra si tot ce ne ofera ea se cumuleaza intr-un certificat BIO (pe care nimeni care s-a chinuit sa-l aiba – pt certificare trebuie sa parcurgi o perioada de conversie, cu controale si verificari – nu si-l risca!) Mai mult decat certificatul BIO este certificatul „Demeter-biodinamic” (poti verifica pe net). Pasteurizarea ESTE admisa in bio, iar metodele de pasteurizare cum ar fi tindalizarea sau pasteurizarea UHT au pierderi din ce in ce mai mici de nutrienti, multumita progresului tehnologic. Apropos, si la congelare se pierd din vitamine! Laptele praf poate fi si el bio.
    -Legat de sare, nu trebuie sa fie neaparat marina, pt ca la noi nu se gaseste marina neiodata. Eu folosesc sare de mina neiodata, luata la sac de 10kg pt muraturi.
    -Orezul. Nu exista orez „basmatic” (sau bezmetic😛 ). Exista otet „balsamic” si orez Basmati, care e doar un alt soi de orez cu bob lung si care nu se lipeste. Mai exista si alte tipuri de orez, de exemplu Carnaroli e un orez folosit la risotto pt ca face un sos minunat. Poate fi si el bio.
    -Carnea. NU consumul de carne cruda sau neprocesata duce la aparitia unui vierme in creier. Scuze, nu vreau sa par foarte incisiva, dar din textul tau asta rezulta. Carnea trebuie sa aiba un certificat fito-sanitar, iar cea din comert DE OBICEI are. Taranii, la fel, DE OBICEI isi fac analize la dobitoaca proaspat chinuita si omorata. Acest „de obicei” lasa loc la „exceptiile” in care canea nu e verificata si posibil infestata cu viermele mai sus amintit. DOAR carnea respectiva consumata cruda/neprocesata poate duce la imbolnavirea cu TOATE bolile/parazitii animalului care sunt transmisibile si la om.
    -Uleiul de palmier, in stare nerafinata intr-adevar este sanatos si foarte bogat in vitamine, insa la noi nu ajunge niciodata asa, sau eu, cel putin nu am vazut. El trebuie sa aiba o culoare rosiatica-maronie, nu alb-galbuie, asa cum se gaseste la noi. Rafinat, este la fel de nociv ca margarina, care se face exact din acest ulei de palmier rafinat.
    -Da’ cu drojdia ce ai? :)) Painea adevarata este facuta tocmai cu maia de drojdie si lasata la dospit!!! Dimpotriva, in comert gasesti painea ne-integrala (Care poate fi si neagra, nu tine de culoare. Poti gasi si paine/faina alba integrala), care nu a dospit cu drojdie, deci a avut nevoie de alte „ajutoare” ca sa creasca, adica binecunoscutii amelioratori de crestere (deterioratori de sanatate. :P) In plus, drojida este cel mai bogat aliment in complexul de vitamine B!!! Deci, painea adevarata (daca vrei din cea dospita) este cea cu drojdie. Daca vrei nedospita, tip lipie, este alegerea ta integrala (vorba vine), este si aceea foarte buna, mai ales daca o faci acasa proaspata si cu ingrediente verificate.

    Una peste alta ideile pe care le surprinzi in acest blog sunt mai mult decat folositoare, insa inca un lucru care nu imi place este faptul ca folosesti „se zice ca…”, „am auzit ca…”, „la tv au spus ca…”. Trebuie sa citezi surse credibile si verificate. ATENTIE! Gazetele, chiar si cele online (sau poate „mai ales” cele online) sunt scrise de reporteritele ANALFABETE pe care le vezi la tv ca fug dupa cate un criminal de-l intreaba „Cum ati putut sa faceti asa ceva?” si care folosesc „decat” in loc de „doar”. Din pacate sunt chiar si gazete de renume care mustesc de analfabeti.

    Domeniul in care lucrez imi da o libertate mare de documentare in ceea ce priveste „BIO” sau alternativele „traditional” sau „natural” (care e o pacaleala, ca doar si titeiul e natural! Asta nu il face comestibil.) Eu, impreuna cu familia mea avem o cultura de catina (certificata BIO, desigur), si recent am revenit in tara de la cel mai mare targ de produse bio din lume (BioFach – Nurnberg, Germania, unde Romania a fost tara anului), targ pe care iti recomand din tot sufletul sa-l vizitezi la anu’. E o experienta in sine, si poti lua legatura cu tot felul de producatori/procesatori din domeniul care vad ca te pasioneaza (alimentatie sanatoasa). Poti sa Googlesti dupa ecourile evenimentului de anul acesta, la care am si participat ca expozanti.

    Iti doresc multa sanatate si chef de viata sanatoasa!

    Iulia🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: